Maritta löysi Hennan YrittäjäKimpan kautta

Muutosvoimaa Ylä-Pirkanmaan yrittäjille -hanke on kehittänyt hakupalvelun, jolla edistetään yrittäjien välisiä kumppanuuksia. Virtain elinvoimapäällikkö Tiina Perämäen alkuperäisideasta virinnyt uusi palvelu on jo nyt osoittautunut toimivaksi, sillä sen avulla Ylä-Pirkanmaalle muuttanut yrittäjä Maritta Moisio löysi kumppanikseen Henna Uutteran.

Muuton myötä myös yrityksen liiketoiminta siirtyi Marittan mukana ja hän halusi löytää tilitoimiston uudelta kotiseudultaan. Tutustuessaan paikallisiin palveluihin, Maritta törmäsi netissä YrittäjäKimppa – hakupalveluun ja täytti sinne tarvittavat tiedot. Tämän jälkeen asiat etenivät nopeasti ja kumppaniksi valikoitui Hennan omistama tilitoimisto Tiliportti omalta kylältä.

”Yritykseni Taito-Se Ky järjestää Office-ohjelmien koulutuksia ja konsultointia, mutta kirjanpitoon liittyvät asiat olen hoitanut aina tilitoimiston kautta. Ylöjärveltä Mänttään muuton myötä myös tilitoimistokumppanin vaihto tuli ajankohtaiseksi.” taustoittaa Maritta.

Samaan aikaan Muutosvoimaa Ylä-Pirkanmaan yrittäjille – hanke oli avannut uuden YrittäjäKimppa – hakupalvelun yrittajatori.fi – sivustolleen. Palvelun on tarkoitus olla yrittäjien oma ”tinderi” ja saattaa heitä yhteen. Toiminnassa hyödynnetään hankkeen taustalla toimivien Virtain ja kolmen naapurikunnan elinkeinohenkilöiden sekä PoKo ry:n muodostamaa verkostoa ja asiantuntemusta konkreettisella tavalla.

Toimintaperiaate on yksinkertainen. Kun yrittäjä jättää tiedot tarpeestaan palveluun, välittyy tieto saman tien kaikille verkoston jäsenille. Verkoston asiantuntijalla saattaa olla jo heti sopiva kumppani tiedossa tai hän voi etsiä sen oman verkoston tai viestinnän kautta. Sopiva kumppani saattaa löytyä parhaimmillaan muutamassa minuutissa. Lopputulos voi olla myös, ettei kyseistä palvelua alueelta löydy.

”Palvelun avulla esimerkiksi paikallinen rakennusfirma voi löytää sähköalan yrittäjän naapurikunnasta. Kumppanuus voi olla projektikohtaista tai alku pidempiaikaiseen yhteistyöhön. Tarvittaessa palvelun kautta voi löytyä myös yritysrypäs, joka voi yhdessä tarjota riittävät resurssit esimerkiksi julkisiin kilpailutuksiin.”avaa hankkeen projektipäällikkö Seppo Tolvanen.

”Mukavaa päästä tekemään yhteistyötä uuden yrittäjän kanssa. Hakupalvelu on minulle uusi tuttavuus, mutta mielenkiintoinen keino nostaa yrittäjien tietoisuuteen kaikkea sitä osaamista, mitä seutukunnaltamme löytyy. Pätevän kumppanin voi löytää myös yllättävän läheltä.” kertoo Henna Uuttera.

Tutustu YrittäjäKimppaan tästä!