Ratkaisuja osaaja- ja työvoimapulaan – katso videot:Osaaja- ja työvoimapula on vaivannut jo pitkään eri toimialojen yrityksiä Ylä-Pirkanmaalla. Tässä työpajavalmennuksesa pureuduimme ongelmaan yrittäjälähtöisesti ja kartoitimme millaisia konkreettisia ratkaisuja oppilaitokset pystyvät matalalla kynnyksellä yrityksille tarjoamaan. Tiiviin alustuksen jatkeeksi vankan asiantuntijuuden omaava Heli Antila johdatteli antoisaa keskusteluamme ja ideointiamme. Pureuduimme aiheeseen useasta eri näkökulmasta.

Yritysmaailman tilannekuvaa avasivat toimitusjohtajat Jyrki Innanmaa Pirkanmaan CNC-Koneistus Oy:stä ja Jouni Neste Suomenselän Jauhemaalaus Oy:stä. He kertoivat myös kokemuksistaan oppilaitosyhteistyöstä ja kuinka he ovat siinä onnistuneet.

Ylä-Pirkanmaalla toimivat oppilaitokset ovat kehittäneet viime aikoina tarjontaansa yhä enemmän yritysten tarpeita vastaaviksi. Kuulimme millä kaikilla eri tavoin Tredu Virrat, Saskyn Mäntän seudun koulutuskeskus ja Tampereen ammattikorkeakoulu vastaavat tänä päivänä yritysten osaaja- ja työvoimatarpeisiin. Helin johtama vilkas keskustelu ja ajatusten vaihto tarjosivat ratkaisuja, yhteistyöideoita ja myös suoria kontakteja osallistujien välille.

Kuulimme myös kaupungin kehitysyhtiön näkökulman siitä, miten monin eri tavoin eri toimijat yhteisvoimin edistävät työllisyyttä. Toimitusjohtaja Otto Huttunen kertoi myös uudesta, positiivista mielenkiintoa herättäneestä Töissä Taidekaupungissa – konseptista.

Verkkovalmennus toteuttiin 20.3.2023.

Esitysmateriaalit

Heli Antilan esitys

Tredu Virrat & Virtain kaupungin esitys

TAMK:n esitys