Oppia & hyvinvointia Helvetistä

Vietimme 4.10. syksyistä iltapäivää Helvetinportilla. Tämä tapahtuma oli tarkoitettu sekä MaRa- että palvelualojen yrittäjille, mutta myös näiden yritysten työntekijöille.

Kokoonnuimme Bussi-Mannisen toimipisteeseen Ruoveden keskustaan, josta matkasimme yhdessä bussilla kohti sykähdyttävää suomalaista erämaaluontoa, kohti Helvetinjärven kansallispuistoa.

Helvetinportin ravintolassa yrittäjä Mika Vilèn kertoi omia kokemuksiaan muutoksesta ja miten esimerkiksi korona vilkastutti kansallispuistossa käyntiä.

Kuulimme liikennöitsijä ja matkatoimistoalan yrittäjä Anssi Manniselta, kuinka viime vuodet ovat muokanneet alaa ja millaisilla ratkaisuilla he ovat selvinneet pahimmista karikoista. Tyhy-toiminta on myös osa heidän bisnestään ja osa yrityksen henkilöstön jaksamista. Anssi toi myös yrittäjäjärjestön terveisiä iltapäivään.

Tanja Hynynen ja Katja Tanski Ekokumppanit Oy:stä lähestyivät työhyvinvointia kestävyyden ja osaamisen näkökulmista. Tämä tapahtuma järjestettiin yhteistyössä KIRI – hankkeen kanssa, joiden vetäjiä naiset ovat. Tanjan ja Katjan esityksen löydät tästä. Katso myös KIRI-hankkeen oma blogi-kirjoitus tästä.

Hyvinvointi-iltapäivän päätimme pienellä kävelyllä metsälaavulle. Sinne meitä johdatteli eräopas Petri Ristiniemi. Luonnon äärellä hän raotti meille, miten tyhy-toiminta näyttäytyy elämyspalveluyrittäjän vinkkelistä.

Paluumatkalla vaihdoimme kokemuksia päivän annista.